Ukrayna'da bir madende 300 milyon yıllık tekerlek bulundu!

0


2008 yılında Ukrayna'nın Donetsk kentindeki bir kömür madeninde şaşırtıcı bir keşif yapıldı. Bulunduğu kumtaşının yapısından dolayı, antik bir tekerleği andıran gizemli eser, belki de hâlâ madenin içinde sıkışıp kalmış durumda.


İşçiler, tünelden 900 metre (2952,76 ft) derinlikte J3 'Sukhodolsky' adı verilen kok kömürü tabakasını delerken kazdıkları tünelin kumtaşı tavanında üzerlerindeki tekerlek izlenimini görünce şok oldular.

Neyse ki, o zaman Şef Yardımcısı VV Kruzhilin garip izleri fotoğrafladı ve keşif haberlerini çarpıcı fotoğraflarla birlikte aktaran, maden ustabaşı S. Kasatkin ile paylaştı.

Fosilleşmiş tekerlek izlerinin keşfedildiği tabakalar kesin olarak belirlenemeden, Donetsk civarındaki Rostov bölgesinin 360 ila 300 milyon yıl öncesine tarihlenen karbonlu kayalar üzerinde yer aldığı ve yaygın olarak dağılmış koklaşabilir taş kömürlerinin orta ve ortalardan türediği kaydedildi. Geç Karbonifer, bu tekerlek izlerin 300 milyon yıl kadar eski olabileceğini ima ediyor.

Pek çok teorisyene göre bu, gerçek bir tekerleğin milyonlarca yıl önce takılıp kaldığı ve fosil kalıntılarında olduğu gibi tortulların tortul kayaçlara dönüştürüldüğü bir süreç olan diyajenez nedeniyle zamanla parçalandığı anlamına gelir .

Aşağıdakiler, 2008 yılında madenci ekibi tarafından keşfedilen tekerleğin anormal izlenimini görme hikayesine yanıt olarak S. Kasatkin'in (Ukraynaca'dan çevrilmiş) gönderdiği bir mektuptan bir alıntıdır. keşif:

“Bu keşif bir halkla ilişkiler eylemi değil. Zamanı gelince (2008) biz mühendisler ve işçilerden oluşan bir ekip olarak maden müdüründen bilim adamlarını nesnenin ayrıntılı bir incelemesi için davet etmesini istedik, ancak müdür o zamanki maden sahibinin talimatlarını izleyerek bu tür konuşmaları yasakladı ve bunun yerine sadece işi hızlandırmak için talimat verdi (…).”

"Bu baskıları ilk keşfedenlerle ve aynı zamanda onları fotoğraflayanlarla bağlantılarım var. Bir düzineden fazla tanığımız var. Anladığınız gibi madene giriş kesinlikle kısıtlı ve böyle bir ruhsat almak oldukça zor ve karmaşık.”


“Tekerlek kumtaşına basılmıştı (…). Bazıları buluntuyu çekiçlerle kesmeye ve güvenli bir şekilde yüzeye çıkarmaya çalıştı, ancak kumtaşı o kadar güçlüydü (sertti ki, baskıya zarar vermekten korkarak onu yerinde bıraktılar). Şu anda maden kapalı (resmi olarak 2009'dan beri) ve nesneye erişim şu anda tamamen imkansız - ekipman sökülmüş ve katmanlar zaten sular altında.”

Yalnızca bu yazılı ifadeyle ve diğer tanıkların ifadesiyle, fotoğraflar bu anormal arkaik işaretin önemli kanıtları olmaya devam ediyor, ancak madendeki ayrıntıları doğrulamak için  zorluğa rağmen, görülmeye değer.

Ayrıca Kosatkin'e göre madenciler aynı zaman diliminde ve aynı tünelde çarkın başka bir izlenimini daha ortaya çıkardılar; ancak, bu boyut olarak çok daha küçüktü.

Bu nedenle, eğer fotoğrafik kanıt gerçekten meşruysa (tüm kanıtların bile işaret ettiği gibi), o zaman yapay olarak yapılmış bir tekerleğin, geleneksel tarihe göre bizimki gibi başka herhangi bir gelişmiş uygarlık varken, bu kadar eski katmanlara nasıl gömüldüğünü merak etmek gerekir. henüz gelişmemiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık