Seri Katil Rodney Alcala Kimdir?

0

 Rodney Alcala, yakışıklılığı ve yüksek IQ'su kurbanları cezbetmesine yardımcı olan Amerikalı bir seri katildir. 1978'de 'The Dating Game' adlı televizyon programında görünmesi, 'The Dating Game Killer' lakabıyla sonuçlandı.


 

Rodney Alcala kimdir?

Seri katil Rodney James Alcala, 1970'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nde en az dokuz kadın ve kızı öldürdü, ancak gerçek ölü sayısı 100'den fazla olabilir. 1970'lerde cinsel saldırı ve diğer suçlardan hapis yattı ama tecavüz etmeye devam etti. Özgür olduğunda öldür. Bazı Alcala kurbanlarının otopsileri, kadınları boğazlayacağını ve ardından son cinayetten önce bilincinin yeniden kazanılmasını bekleyeceğini ortaya çıkardı. Alcala bazen katlettiği kadınların cesetlerini pozlar halinde sergiledi. 2010 yılında, Alcala tarafından onlarca yıl önce çekilen fotoğraflar, diğer kurbanların kimliğini tespit etmeye çalışmak için halka açıldı. 12 yaşındaki bir kızı kaçırıp öldürmekten Temmuz 1979'da tutuklanmasından bu yana parmaklıklar ardında. Alcala, California'da ölüm cezasına çarptırıldı, ancak devlet tüm infazları durdurduğu için ölüm odasına gelmesi pek olası değil.

 Rodney Alcala Çocukluk Dönemi Nasıl Geçti?

Alcala, 23 Ağustos 1943'te Teksas, San Antonio'da Rodrigo Jacques Alcala-Buquor olarak doğdu. 8 yaşlarında ailesiyle birlikte Meksika'ya taşındı ve babası, Meksika'dayken ailesini terk etti. Alcala, kardeşleri ve annesi daha sonra Los Angeles'a taşındı.

Alcala 17 yaşında orduya katıldı. 1964 yılında bir çöküş geçirdikten ve antisosyal kişilik bozukluğu teşhisi konulduktan sonra taburcu edildi.

California Eyalet Üniversitesi'ne gitti, ardından UCLA'ya transfer oldu. 1968'de güzel sanatlar derecesi ile mezun oldu. O yıl Kaliforniya'dan kaçtıktan sonra Alcala, John Berger takma adını kullanarak Roman Polanski'den ders aldığı New York Üniversitesi'ne kaydoldu.


İlk Tutuklama

Alcala, 1968'de 8 yaşındaki Tali Shapiro'ya yaptığı saldırı mahallinden kaçtıktan sonra Doğu Kıyısı'na gitti. 1971'de FBI'ın En Çok Arananlar listesine dahil edildi. New Hampshire'daki bir sanat kampındaki bazı kızlar, John Berger adını kullanan danışmanlarını bu listeden tanıdılar. Kampın dekanına ve Alcala'nın kısa süre sonra tutuklandığını söylediler, ancak çocuk taciziyle ilgili daha az suçlamayı kabul edebildi ve sadece 34 ay hapis yattı.

Kayıtlı bir cinsel suçlu olmasına rağmen, Alcala Eylül 1977'de The Los Angeles Times'da köşe yazarı olarak işe girmeyi başardı.

Geçmişte cinsel saldırı suçundan mahkum edilmesi, Kaliforniya polisinin, 1970'lerde Kaliforniya'da meydana gelen bir dizi seri cinayet olan Hillside Strangler cinayetlerinde potansiyel bir şüpheli olarak Mart 1978'de Alcala ile röportaj yapmasına neden oldu. Alcala bu suçlardan aklandı ve polis aslında farklı bir seri katille konuştuklarını fark etmedi.

'Flört Oyunu Katili'


Eylül 1978'de Alcala, erkeklerin ve kadınların beklenmedik tarihlerle arsızca röportaj yaptığı, görünmeyen bir TV programı olan The Dating Game'de Lisans No. 1 olarak göründü. O sırada mahkum edilmiş bir çocuk tacizcisiydi, ancak şovda bir arka plan kontrolü yapılmadı.

Alcala, 'babasının kendisini 13 yaşında karanlık odada bulmasıyla başlamış, tam anlamıyla gelişmiş bir fotoğrafçı' olarak tanıtıldı. Muhtemel randevusu Cheryl Bradshaw tarafından ne tür bir yemek olacağını sorduğunda, 'Bana 'Muz' diyorum ve gerçekten iyi görünüyorum ... Beni soyun.'

Alcala'nın cazibe ve ima kullanımı ona Bradshaw ile bir randevu kazandırdı. Ancak, yüz yüze tanıştıklarında, Alcala'nın 'gerçekten ürkütücü davrandığını' hissetti ve onunla çıkmamayı tercih etti.


Kurbanlar

Alcala, kadınlara sık sık bir yarışma için fotoğraf çekmek isteyen bir moda fotoğrafçısı olduğunu söyleyen uzun boylu ve yakışıklı bir adamdı. Zekası ve çekiciliği onu ikna edici yapabilirdi. 1979'da tutuklandığı için Alcala ile randevusunu kaçıran bir kadın, İnsanlar'a 'Güvenmesi çok kolaydı. İnsanlarla onları gerçekten rahatlatan bir konuşma yolu vardı' dedi.

1970'lerde Alcala, her ikisi de New York'ta yaşayan 23 yaşındaki Cornelia Crilley'i ve 23 yaşındaki Ellen Hover'ı öldürdü. Crilley, 1971 yılının Haziran ayında evinde kendi çoraplarıyla tecavüze uğradı ve boğuldu. 15 Temmuz 1977'de Hover, arkasında 'John Berger' ile buluştuğunu belirten bir takvim bırakarak ortadan kayboldu. Kalıntıları 1978'de New York'un Westchester İlçesinde keşfedildi. Alcala 2012'de bu cinayetlerin suçunu kabul etti. 25 ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ancak bu ceza ancak California onu gözaltından salıverirse verilecek.

Alcala, California, Huntington Beach'ten 12 yaşındaki Robin Samsoe'nin kaçırılması ve öldürülmesi nedeniyle Temmuz 1979'da tutuklandı. Bu suçlamalarla 1980 yılında mahkum edildi. Dört yıl sonra, jüriye Alcala'nın sabıka kaydı hakkında uygunsuz bir şekilde bilgi verildiği için bu mahkumiyet bozuldu. 1986'daki bir başka dava, ikinci bir suçlu kararıyla sonuçlandı, ancak 2001'de bu da teknik bir nitelik nedeniyle bozuldu. Alcala, gözaltındayken masum olduğunu iddia ettiği You, the Jury (1994) kitabını yazdı.

Alcala, Samsoe'nin ölümü için üçüncü kez yeniden yargılanmadan önce, DNA dünyasındaki ilerlemeler ve diğer olay yeri analizleri, onu daha fazla suça bağlayan kanıtlar sağladı (bir DNA örneği sağlamaya zorlanmıştı). 2010'da gerçekleşen bir sonraki duruşmasında Alcala, yine Samsoe'yi öldürmekle suçlandı. Ona karşı açılan davanın bir kısmı, Seattle saklama dolabında bulunan Samsoe ile bağlantılı bir çift altın küpeydi. Alcala, 1978'de zaten altın küpeler taktığını kanıtladığını söylediği The Dating Game'den klipler oynattı, ancak bunlar jüriyi ikna etmedi.

Buna ek olarak, 1970'lerin sonlarında Kaliforniya'da dört kadına saldırmak ve boğmakla suçlandı: Kasım 1977'de öldürülen 18 yaşındaki Jill Barcomb, 27 yaşındaki Georgia Wixted, tecavüze uğrayan, dövülen ve Aralık 1978'de boğulan 32 yaşındaki Charlotte Lamb, Haziran 1978'de öldürüldü ve Haziran 1979'da öldürülen 21 yaşındaki Jill Parenteau. Alcala mahkeme işlemlerinde kendisini temsil etmeyi seçti. Şubat 2010'da beş cinayetten de suçlu bulundu. Mart 2010'da ölüm cezasına çarptırıldı.

2016'da Alcala, Wyoming'de Christine Ruth Thornton'un 1977'de öldürülmesiyle suçlandı, ancak savcılar mahkemeye çıkması için onu iade etmemeyi seçti. Yetkililer ayrıca, 1977 sonbaharında San Francisco Körfez Bölgesi'nde Pamela Lambson'u öldürdüğüne inanıyorlar. Ancak, o olay mahallinde toplanan DNA test edilemeyecek kadar bozulmuştu, bu yüzden kendisi suçla itham edilmedi.

Bazı Alcala kurbanları saldırılarından sağ kurtuldu. 1968'de bir tanık, Alcala'nın Shapiro'yla gittiğini gördü. Endişeli bir şekilde onları bir daireye kadar takip etti ve polisi aradı. Yanıt veren memur, tecavüze uğrayıp çelik çubukla dövülen ancak hala hayatta olan Shapiro'yu keşfetti. Şubat 1979'da 15 yaşındaki Monique Hoyt, Alcala'nın ona tecavüz etmesinden sonra kaçmayı başardı.

Alcala'nın kesin ölü sayısı bilinmiyor. Bazı yetkililer onun yaklaşık 50 kişiyi öldürdüğüne inanıyor, diğerleri ise 130 kadar can almış olabileceğini düşünüyor.


Son Tutuklama ve Fotoğraflar

Samsoe'nin ortadan kaybolmasının ardından, bir şüphelinin taslağı yayınlandı. Alcala'nın şartlı tahliye memuru bunu gördü ve onu tanıdı. Polis, 24 Temmuz 1979'da tutuklanan Alcala'nın izini sürdü.

Alcala'nın Temmuz 1979'da tutuklanmasının ardından, polis onun yüzlerce fotoğrafını Seattle'daki bir depo dolabında buldu. Bazıları açık olan bu görüntüler, diğer Alcala kurbanlarını da içerebilir.

2010 yılında polis, resimlerdekileri tespit etme umuduyla bu fotoğrafların çoğunu halkla paylaştı. Bazı insanlar hayattaydı ve öne çıktı. Fotoğraflar, Thornton'un Alcala'nın kurbanlarından biri olarak tanımlanmasına yardımcı oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık