Seri Katil John Wayne Gacy Kimdir?

0

 



Genellikle 'Katil Palyaço' olarak anılan John Wayne Gacy, en az 33 genç erkek kurbana tecavüz edip öldüren ABD tarihindeki en kötü seri katillerden biriydi.






John Wayne Gacy Kimdir?


John Wayne Gacy, Illinois, Cook County'de en az 33 genç erkeğin hayatını alan ve çoğunu evinin altına gömen Amerikalı bir seri katil ve tecavüzcüydü. Yakındaki Des Plaines Nehri'nden başka cesetler de bulundu.

Bazen palyaço kostümü giyinme alışkanlığından dolayı 'Katil Palyaço' olarak anılan Gacy, taciz edici bir çocukluk geçirdi ve eşcinselliğiyle mücadele etti. 1968'de cinsel tacizden hüküm giydikten sonra Gacy'nin cinayetleri keşfedildi.
Çocukluk Dönemi ?

Gacy, 17 Mart 1942'de Chicago, Illinois'de doğdu. Danimarkalı ve Polonyalı ebeveynlerin oğlu Gacy ve kardeşleri, çocuklara yaramazlık yaptıklarını görürse jiletle onları dövecek kadar, alkolik bir babayla büyüdü. Babası da Gacy'nin annesine fiziksel olarak saldırdı.

Gacy'nin kız kardeşi Karen daha sonra kardeşlerin dayaklara karşı güçlenmeyi öğrendiklerini ve Gacy'nin ağlamayacağını söyleyecekti.

Gacy okulda daha fazla asosyallik yaşadı, babası tarafından başka bir problem olarak görülen doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle diğer çocuklarla oynayamadı. Daha sonra erkeklere ilgi duyduğunu fark etti ve cinselliği konusunda büyük bir kargaşa yaşadı.
Kariyer, Karısı ve Çocukları?

Gacy, 1960'larda fast-food zinciri yöneticisi olarak çalıştı ve 1970'lerde Chicago banliyölerinde kendi kendine inşaat müteahhidi oldu.

Topluluğunda çok sevilen Gacy kültürel toplantılar düzenledi ve siyasi organizasyonlarda ve Jaycees sivil grupta aktifti. Evliydi ve iki kez boşandı ve iki biyolojik çocuğu vardı (iki üvey kızına ek olarak).
Palyaço?

Gacy, Chicago bölgesindeki bir 'Jolly Joker' palyaço kulübünün bir üyesiydi ve sık sık çocuk partilerinde, yardım kuruluşlarında bağış toplama etkinliklerinde ve diğer 'Palyaço Pogo' veya 'Palyaço Yamaları' gibi diğer etkinliklerde palyaço kıyafetleri ve makyajlarıyla sahne aldı.

"Katil Palyaço" kurbanlarını bazen inşaat işi veya başka bir hile yoluyla kandırdı ve sonra yakaladı, cinsel tacizde bulundu, işkence gördü ve sonunda çoğunu elleriyle veya iple boğdu.

Yıllar sonra, gözetim altındayken dedektiflerle yaptığı bir konuşma sırasında Gacy, "Palyaçolar cinayetten paçayı sıyırabilir" dedi.


Cinsel Saldırılar ve Cinayetler

1968'de Gacy, iki genç çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulundu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1970 yazında şartlı tahliye ile serbest bırakıldı, ancak ertesi yıl başka bir gencin Gacy'yi cinsel tacizle suçlamasından sonra tekrar tutuklandı. Çocuk duruşma sırasında görünmeyince suçlamalar düştü.

1970'lerin ortalarında, iki genç erkek daha Gacy'yi tecavüzle suçladı ve diğerlerinin kaybolması hakkında polis tarafından sorgulanacaktı. Gacy, hayatının bu dönemini, cinayetlerinin çoğunu işlediği zaman, “seyir yılları” olarak adlandırdı.

11 Aralık 1978'de 15 yaşındaki Robert Piest kayboldu. Polise, çocuğun en son annesi tarafından potansiyel bir inşaat işini tartışmak için Gacy ile buluşmaya gitmeden önce çalıştığı bir eczanede görüldüğü bildirildi.

On gün sonra, Gacy'nin Illinois, Norwood Park'taki evinde yapılan bir polis araması, cinayet de dahil olmak üzere çok sayıda suça karıştığına dair kanıtları ortaya çıkardı. Daha sonra, Gacy'nin 1972'de bilinen ilk cinayetini işlediği ve gençliği evine çekmesinin ardından 16 yaşındaki Timothy McCoy'un hayatını aldığı keşfedildi.

Uzun bir polis gözetleme ve soruşturma döneminden sonra - ve evinin altındaki gezinme alanında insan kalıntılarıyla dolu birkaç kalıntıların keşfedilmesinden sonra - Gacy sonunda yaklaşık 30 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.




Kurban 24

Yıllar geçtikçe, cesetleri henüz bulunamayan diğer insanların ölümlerinden Gacy'nin sorumlu olabileceğine dair kalıcı endişeler var. Ve 1978'de polis Gacy’nin evinde insan kalıntılarını ortaya çıkardığında sekiz ceset teşhis edilemedi.

Daha yakın zamanlarda, Cook County yetkilileri, Gacy'nin kimliği belirsiz kurbanlarını belirlemek için DNA kanıtlarını kullandı. 2017 yılında, bu adamlardan biri olan 'Kurban No. 24', 16 yaşındaki James 'Jimmie' Byron Haakenson olarak tanımlandı.

1976'da Haakenson, Minnesota, St. Paul'daki evinden ayrıldı ve şehir hayatına başlamak için Chicago'ya gitti. 5 Ağustos'ta, geldiğini bildirmek için annesini aradı; Ancak polis kısa bir süre sonra Gacy'nin onu öldürdüğüne inanıyor.

1979'da Haakenson'un annesi, oğlunun Gacy'nin kurbanlarından biri olup olmadığını öğrenmek için yetkililerle temasa geçmişti, ancak diş kayıtları yoktu ve departman, onu bir kurban olarak tanımlamak için yeterli kaynağa sahip değildi.




Haakenson'un annesi 2000'lerin başında öldü, ancak diğer aile üyeleri 2017'de DNA örnekleri sağladı ve yetkililer 'Kurban No. 24' ile hemen eşleşti.


Deneme ve Delilik Başvurusu


Gacy'nin davası 6 Şubat 1980'de başladı. Gacy'nin suçları itiraf etmesiyle, argümanlar onun deli ilan edilip edilemeyeceğine ve böylece bir devlet akıl hastanesine gönderilip gönderilemeyeceğine odaklandı.

Gacy polise cinayetlerin alternatif bir kişilik tarafından işlendiğini söylerken, akıl sağlığı uzmanları Gacy'nin akıl durumu hakkında her iki taraf için de ifade verdi.

Kısa bir jüri görüşmesinden sonra, Gacy sonunda 33 cinayet işlemekten suçlu bulundu ve ABD tarihinin en acımasız seri katillerinden biri olarak tanındı. 12 idam ve 21 doğal müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Yürütme


Gacy, Illinois'deki Menard Islah Merkezi'nde neredeyse on bir buçuk yıl hapis yattı, cezaya itiraz etti ve röportajlarda cinayetlerle ilgili çelişkili ifadeler sundu.

İtiraf etmiş olmasına rağmen, Gacy daha sonra suçlu olduğunu reddetti ve masumiyetini beyan eden 12 dakikalık kayıtlı bir ifadeyle 900 telefon numarası kurdu.

Hem ölüm karşıtı ceza güçleri hem de infazdan yana olanlar görüşlerini açıkladıkları için Gacy, 10 Mayıs 1994'te Illinois Crest Hill'deki Stateville Düzeltme Merkezinde ölümcül enjeksiyonla öldü.
John Wayne Gacy'nin Sanatı

Menard Islah Merkezi'nde hapsedilirken Gacy, görsel sanatlar, özellikle resim eğitimi almaya başladı. Resimleri bir Chicago galerisinde bir sergi aracılığıyla halka gösterildi. Resimlerinin çoğu Gacy'yi 'Palyaço Pogo' olarak tasvir ediyor.



Mullock'un İngiltere, Shropshire'daki Müzayedeleri, 2017'de Gacy’nin davasındaki olay yeri resimlerinin yanı sıra Gacy’nin bir dizi sanat eserini açık artırmaya çıkardı. 'Ben Palyaço Pogo' ve 'They Call Him Mr. Gacy' olmak üzere iki orijinali de dahil olmak üzere Gacy’nin üç resmi sırasıyla 4.000 sterlin ve 325 sterline satıldı. Diğer sekiz eser satılmadı.


FilmTo Catch a Killer adlı 1992 tarihli bir televizyon filmi, daha sonra Gacy'nin kurbanları arasında olduğu keşfedilen kayıp genç çocuklara ne olduğunu bulma çabalarını araştırdı.

Brian Dennehy, Michael Riley ve Margot Kidder'ın rol aldığı film, Dennehy’nin performansıyla Emmy ödülüne aday gösterildi. Dennehy'ye göre, Gacy hapishaneden ona filmdeki tasvirini protesto eden ve masumiyetini ilan eden bir mektup yazdı.

John Wayne Gacy'nin Evi
Gacy'nin evi, Chicago’daki O’Hare Uluslararası Havaalanı’nın hemen doğusunda, Norwood Park’ta, 8213 W. Summerdale Ave. adresinde bulunuyordu. Birçok kez, ziyaretçiler ve aile üyeleri, Gacy'nin küf veya kemirgenlere atfettiği olağandışı bir kokuya sahip olduğunu bildirdi.

Orta sınıf bir mahallede basit, tek katlı bir çiftlik evi olan Gacy, evini, kurbanın cesetlerinin çoğunu atacağı evin altındaki sürünme boşluğuna götüren bir tuzak kapıyla donatmıştı. Diğerleri arka bahçeye gömüldü veya yakındaki Des Plaines Nehri'ne atıldı.

1978'de Gacy tutuklanırken, daha fazla kanıt bulmak için ev dağıtıldı. Ertesi yıl, ev ve mülk üzerindeki tüm yapılar yıkıldı ve sonunda mülkün üzerine yeni bir ev inşa edildi.

Gacy’nin evinin yıkılmasına karışan bir işçiye göre, 'Şeytan yaşıyorsa burada yaşıyordu.'


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık