Kenneth Dungee Davası

0

 




Gerçek Adı: Kenneth Lynn Dungee
Takma Adları: Kenny
Yer: Durham, North Carolina
Tarih: 23 Aralık 1988


Dava

Ayrıntılar: On dokuz yaşındaki Kenneth Lynn Dungee, üniversiteyi dört gözle bekleyen genç bir öğrenciydi. 23 Aralık 1988 öğleden sonra, geç Noel alışverişi yapmak için arkadaşları Lavern Allen III, Kenneth Newkirk ve Darius Bannerman'a katıldı. Interstate 40 üzerinden Greensboro'dan Raleigh'e arabayla bir buçuk saatlik bir yolculuk yapmayı planladılar. On yedi yaşındaki Lavern, babasının Plymouth Duster'ını kullanıyordu; Hava Harp Okulu'ndan yeni burs almıştı. On dokuz yaşındaki Kenneth Dungee, sonbaharda üniversiteye başlamayı planlayan bir mühendislik öğrencisiydi. On yedi yaşındaki Kenneth Newkirk arka koltuktaydı; yakın zamanda yerel bir kolejden burs almıştı. On yedi yaşındaki kuzeni Darius, bir lise basketbol yıldızıydı. Hepsi yıllardır yakın arkadaştı.
Interstate 40 boyunca sürerken Grady Alexander'ın kullandığı bir arabanın yanından geçtiler. Birkaç saniye sonra Grady, Plymouth Duster'ı takip eden mavi bir Monte Carlo'nun yanından hızla geçtiğini fark etti. Arabanın Georgia plakalı olduğunu ve içinde bir erkek ve kadının olduğunu fark etti. Bu noktada, Plymouth Duster'ın sakinleri Monte Carlo'nun onlara yaklaştığını fark etti. Lavern hızlanmaya çalıştı ama araç tam ön tamponlarının arkasında kaldı. Darius biraz kestirmişti ama arkadaşlarının arkalarındaki arabadan bahsetmesiyle uyandı.
Aniden, Monte Carlo'nun sürücüsü arabasının ön ucunu Plymouth Duster'ın arkasına çarptı. Lavern hızlandı, Monte Carlo'yu onlardan uzaklaştırmak için arabaların arasından geçti. Ancak Monte Carlo onları çok yakından takip etmeye devam etti. Darius, diğer sürücünün yüzünde ona bir şey yapmışlar gibi kızgın ve çılgın bir ifade olduğunu fark etti.
Monte Carlo'nun sürücüsü kenardan dolandı ve Plymouth Duster'ı yandan kaydırdı. Daha sonra arkalarından gitti ve tekrar araçlarının arkasına çarptı. Birkaç kez arkadan vurulduktan sonra, Lavern arabanın kontrolünü kaybetti ve yoldan çıkarak takla attı ve bir tarlaya indi.
Birkaç dakika sonra, saat 14.30 sıralarında olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Lavern, arabada yarım saat mahsur kaldı. Hava yoluyla bir travma merkezine götürüldükten sonra bacağı uyluğundan kesildi. Ken Newkirk'in kafatası ve bacağı kırılmıştı. Darius'un bileği kırılmış ve yüzünde yaralar vardı. Ne yazık ki, Ken Dungee'nin olay yerinde öldüğü açıklandı.
Görgü tanıkları, Monte Carlo'da kısa bir süre durup bakmak için arabadan inen bir erkek ve kadını anlattı; kadın, adama arabaya geri dönmesi için bağırdı. İkili daha sonra tekrar arabaya binerek uzaklaştı. Polis, arabayı kullanan adamla konuşmak istiyor.
Kenneth ve arkadaşları Afrikalı-Amerikalı olduğundan, kazanın ırksal olarak motive edildiğinden şüphelenildi, ancak katil ya da katiller henüz iddia edilen saldırı için kredi almak için öne çıkmadı.

Şüpheliler: Açık mavi Monte Carlo, Georgia plakalıydı ve kirli kahverengi saçlı ve bıyıklı bir adam tarafından kullanılıyordu; o sırada yirmili yaşlarındaydı. Kadın yolcusu sarı ya da kızıl saçlıydı; o sırada, o da yirmili yaşlarındaydı. Hiçbir zaman tanımlanmadılar.

Ekstra Notlar:
Bu bölüm ilk olarak 31 Ocak 1990 Çözülmemiş Gizemler bölümünde yayınlandı . Bilinmeyen nedenlerle, kurban Kenneth Dungee'nin fotoğrafı gösterilmedi.
Sonuçlar: Çözülememiş cinayetler arasında yer aldı. Darius Bannerman kendisi, Lavern ve Kenneth Newkirk'in hepsinin aile kurduklarını ve başarılı kariyerleri olduğunu bildirdi. Ne yazık ki, saldırgan(lar)ın hiçbir zaman tespit edilmediğini veya teşhis edilmediğini de kaydetti.
Ancak bir kadın muhbir, saldırganın kimliğini bildiğini iddia ederek ortaya çıktı. Saldırganın erkek kardeşinin bir arkadaşı olduğunu iddia etti. Kimliği belirsiz şüpheli, muhbirin kardeşine suçu işlediğini söylemişti. Çözülmemiş Gizemler'de aranan bir kaçak olduğunu ve yoldan Afrikalı-Amerikalı gençlerden oluşan bir araba çalıştırdığını belirtti. O zamandan beri, bu kimliği belirsiz şüpheli, hapishanede ve dışında zaman geçirdi. Muhbir ayrıca bu adamın şüpheli taslağıyla aynı göründüğünü belirtti. Ancak, bu şüphelinin bu davada tutuklanıp tutuklanmadığı veya sorgulanıp sorgulanmadığı bilinmiyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık