David Lewis'in Gizemli Kayboluşu ve Ölümü

0


1993 yılının Super Bowl hafta sonuydu ve 28 Ocak'ta, 39 yaşındaki avukat ve Amerikan Barolar Birliği üyesi David Glenn Lewis'in karısı ve küçük kızı, Dallas'a bir hafta sonu alışveriş gezisine çıkmak için Teksas, Amarillo'daki evlerinden ayrıldı. , yaklaşık 400 mil uzakta. Dallas'a sık sık bu günübirlik gezilere çıkıyorlardı, bu yüzden bunun başka bir eğlenceli günden başka bir şey olacağını düşünmek için hiçbir neden yoktu ve birkaç gün sonra 31'inde eve dönene kadardı. Lewis'in ortalıkta görünmediği sessiz bir eve döndüler ve gerçekten de sanki bir anlığına dışarı çıkmış gibi görünüyordu. Buzdolabında taze yapılmış sandviçler vardı, alyansı ve saati mutfak tezgahının üzerindeydi. TV ve video kaydedici Super Bowl'u kaydetmek için kurulmuştu, çamaşırlar kurutucudaydı ve görünüşe göre Lewis her an eve gelebilirdi. Maçı izlemek için bir arkadaşının evine gittiğinden ve daha sonra evde olacağından şüpheleniyorlardı. Ancak, Lewis asla eve dönmedi ve bu, yetkilileri şaşırtacak ve bugüne kadar tartışmayı ve tartışmayı teşvik edecek garip bir gizem ve tuhaf olaylar dizisinin başlangıcı olacaktı.

1 Şubat'ta yetkililerle temasa geçildiğinde, herhangi bir hırsızlık veya zorla girme belirtisi olmadığını, herhangi bir boğuşma belirtisi olmadığını çabucak buldular, bu nedenle o sırada faul yapılmadı. Video oynatıcının oyunu kaydetmeye başladığını, ancak bittikten sonra durdurulmadığını ve yakında komşular tarafından en son 30 Ocak'ta görüldüğünü belirleyeceklerini buldular. Lewis'in arabasının bulunması uzun sürmedi. 2 Şubat'ta, Amarillo şehir merkezindeki Potter County Courts Building'e sanki biraz hukuk işi yapmak için gelmiş gibi terk edilmiş ve tüm nakit ve kredi kartlarının yanı sıra hem evinin hem de arabasının anahtarları verilmişti. araca geri dönmeyi planlamış gibi geride bıraktı. Peki o neredeydi? Kimsenin bir ipucu yoktu.

David Lewis


Bu arada polis, ortadan kaybolmasına kadar geçen günlerin kaba bir zaman çizelgesini bir araya getirmeyi başardı, ancak bu onu belki daha da dolambaçlı ve kafa karıştırıcı hale getirdi. İş arkadaşlarıyla yapılan görüşmelerden, 28'inde hukuk bürosundan erken ayrıldığını ve kendini iyi hissetmediğinden şikayet ettikten sonra öğle saatlerinde eve gittiğini buldular. Yine de o akşam Amarillo Koleji'nde bir ders vermek için geldi ve ondan sonra onu gördüğünü iddia eden bazı tanıklardan bazı garip ipuçları vardı. Bir arkadaşı, Lewis'i yerel Amarillo havaalanında bagajsız gördüğünü iddia etti ve bir şerif yardımcısı da dahil olmak üzere diğer birkaç tanık, adamı kasabanın etrafında görmüş ve onu kesinlikle gergin, gergin ve gergin göründüğünü tanımladı. Ortaya çıkan diğer bazı tuhaf ipuçları, birinin 5 dolar yatırdığıydı. 30 Ocak'ta Lewis'in banka hesabına 000 bin dolar yatırdı ve 31 Ocak'ta biri Dallas'tan Amarillo'ya ve diğeri Los Angeles Uluslararası Havaalanı'ndan Dallas'a, her ikisi de kendi adına olmak üzere iki uçak bileti satın aldı. İşin garibi, bu yerlere giden uçuşlar için bilet bulunamadı, sadece dönüş biletleri ve onları bir takma adla satın aldığı varsayıldı, ama neden ve eğer varsa, bunların herhangi birinin ortadan kaybolmasıyla ne ilgisi vardı? Polis, onun hayatını gönüllü olarak geride bıraktığını varsaydığı sırada kimse bilmiyordu, ancak hiçbir suç kanıtı yoktu. ve onları bir takma adla satın aldığı varsayıldı, ama neden ve eğer varsa, bunların herhangi birinin ortadan kaybolmasıyla ne ilgisi vardı? Polis, onun hayatını gönüllü olarak geride bıraktığını varsaydığı sırada kimse bilmiyordu, ancak hiçbir suç kanıtı yoktu. ve onları bir takma adla satın aldığı varsayıldı, ama neden ve eğer varsa, bunların herhangi birinin ortadan kaybolmasıyla ne ilgisi vardı? Polis, onun hayatını gönüllü olarak geride bıraktığını varsaydığı sırada kimse bilmiyordu, ancak hiçbir suç kanıtı yoktu.

Polis herhangi bir faul olduğunu düşünmese de, Lewis'in ailesi o kadar emin değildi. Onlara göre, karısına ve kızına tapan, kendini işine adamış ve ayrıca yoğun bir şekilde topluluk ve hayır faaliyetlerine katılan sevgi dolu bir aile babasıydı. Onu tanıyan herkes, David Lewis'in işini, ailesini ve toplum sorumluluklarını asla isteyerek terk etmeyeceği konusunda ısrar etti. Ailesine ve arkadaşlarına göre, bir avukat ve eski yargıç olarak geçirdiği günler, ya kinci, hoşnutsuz bir sanık ya da dahil olduğu ve yakında dahil olduğu önemli bir davaya müdahale etmek isteyen biri şeklinde onu yakalamıştı. eski hukuk firmasına karşı açılan bir yolsuzluk davasında ifade vermek. İlginçtir, karısı ayrıca Lewis'in dava dosyasının o kaybolduğu sırada ortadan kaybolduğunu ve hayatının tehlikede olduğuna dair korkularını dile getirdiğini iddia edecekti. Tesadüf mü yoksa? Bütün bunlardan bağımsız olarak, polis onu takip edecek hiçbir kanıt bulamadı ve David Lewis'in davası soğudu. On yıl sonra, herhangi bir yeni gelişme olacağı, 1.600 mil ötede, görünüşte alakasız, çözülmemiş başka bir gizeme bakılıncaya kadar olmayacaktı ve her şey daha da garipleşecekti.

Ülke genelinde, Washington'daki küçük Moxee kasabasının hemen dışında, Lewis'in ortadan kaybolmasıyla aynı anda devam eden başka bir çözülmemiş gizem vardı. 1 Şubat 1993'te, 24. Rota boyunca merkez hatta yürüyen ürkmüş sürücüler tarafından bir adam görülmüştü, ancak kimse ona yardım edemeden bir vur-kaç olayında vurularak öldürüldü. Askeri tarzda kıyafetler ve iş botları giyen adamın üzerinde kimliği yoktu, parmak izleri herhangi bir veri tabanında görünmüyordu ve polis gizemli adamı teşhis edemedi. Dava o zamanlar şaşırtıcıydı ve hiçbir zaman çözülmedi, Lewis ile birlikte soğuk davalar aleminde çürüdü, ancak bu 2004'te değişecekti. O sırada, Patrick Ditter adında bir Washington Eyalet Devriye Dedektifi arıyordu. İnternetteki bazı eski soğuk vakalar, ve bunlardan biri de Washington'dan ölü John Doe'ydu. Aynı zaman dilimindeki kayıp kişilerin bilgilerini ve fiziksel özelliklerini takip etmekle uğraştı ve John Doe'nun fotoğrafına çok benzeyen kaybolan David Lewis'in bir resmine rastladı. Bir önseziyle bunu araştırdı, John Doe'nun David Lewis olduğuna giderek daha fazla ikna oldu ve sonunda DNA bunu doğruladı, görünüşte alakasız iki soğuk vakayı tek bir hamlede çözdü, ancak genel gizemi pek çözmedi.


En garip gizem ise, Lewis neden baştan Washington'daydı? Orada işi yoktu, orada yaşayan hiçbir arkadaşı ya da ailesi yoktu, oraya hiç gitmemişti ve Washington'a gitmekten hiç bahsetmemişti. Onu tanıyan herkes, oraya gitmek istemesi için hiçbir neden olmadığından emindi. Washington'la hiçbir bağlantısı yoktu, o halde bir otoyolun orta şeridinde yürümeyi ve orada ölmeyi nasıl başarmıştı? Lewis'in ailesi ve arkadaşları onun kaçırıldığından şüpheleniyorlardı, ancak durum buysa, bunu kim yaptı ve neden onu Washington'a götürdüler? Ayrıca, eğer kaçırılmışsa, o otoyolda tek başına yürürken nasıl yaralanmıştı ve geçen araçlara neden yardım çağırmamıştı?

Başka bir fikir olarak ise, oraya kendi başına bilinmeyen nedenlerle gitmiş olabileceği, belki de özellikle Washington'u daha önce hiç gitmediği bir yer olduğu için seçmiş olabileceğiydi. Oraya kendi başına gidebilirdi ve bu sadece trajik bir kazaydı, ama bu hala neden Washington'da olduğunu veya o askeri kıyafetlerle neden otoyolun ortasında yürüdüğünü cevaplamıyor. Bu belki de bir intihar mıydı? Eğer öyleyse, neden Washington'da yapıyor? Aslında, ilk etapta Washington'a nasıl gelmişti? Uçak biletleri oraya yakın değildi ve arabasını geride bırakmıştı. Oraya nasıl gitti? Bu adamın neden ortadan kaybolması ve ülke çapında ölmesi gerektiğine ve on yıl sonra gizeminin rastgele tesadüfen çözülmesi gerektiğine dair bugüne kadar hiçbir cevap, hiçbir kafiye ya da sebep bulunamadı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık