bahçesini ateşe veren bir adamı polis vurdu

0


 0:00 - 911 aramaları
2:22 - Vücut kamerası 1
7:59 - Vücut kamerası 2
8:51 - Vücut kamerası 3
9:32 - Vücut kamerası 4
-----
Salt Lake City Polis Departmanından yeni video gösterdi bahçesini ateşe veren bir adamın vurulmasına yol açan olaylar.

Çekim, 9 Temmuz'da 1400 South Utahna Drive yakınlarında gerçekleşti.

Saat 20:03'te itfaiye bahçedeki yangına müdahale etti. Adı Peter Larson olan zanlının, itfaiye ekipleri geldikten sonra ateş etmekle tehdit ettiği iddia ediliyor. Polis memurları daha sonra geldi ve onlara Larson'un silahları olduğu söylendi.

Salt Lake polisinden yapılan açıklamada, "Memurlar bahçeden yükselen dumanı görebiliyorlardı. Memurlar güvenli bir mesafeyi korudu ve adamla iletişim kurmak için birçok girişimde bulundu.”

Çarşamba günü yayınlanan videolar, ikisi Larson'a ateş eden altı görevliden geldi. Silahlarını ateşleyen iki polis memurunun videosunda, Larson'ın bitişiğindeki bir evin arka bahçesinde mevzilendiği görülüyor.

Videoda, bahçede yangının başladığı yerde yanmış bir çit ve bir su birikintisi görülüyor.

911'e yapılan aramaların dökümü, “İlk 9-1-1 araması, SLC 911'e komşusunun bahçesini ve çitini ateşe verdiğini bildiren 'Paul' adlı bir komşudan geliyor. Arayan kişi ayrıca çitini püskürttüğünü bildirdi.”

Bir memur, Larson'ı evden çıkarmak için hoparlör kullanarak evin önündeydi ama yanıt yoktu. Akşam 8:52'de evin arkasındaki memurlardan biri telsizle evden bir köpeğin çıktığını gördüğünü söyledi. Larson bir av tüfeğiyle takip etti.

Memurlar, Larson'a silahını bırakması için birkaç kez bağırdı. Saniyeler sonra memurlar en az bir düzine el ateş etti. Larson eve geri döndü.

Bu arada memurlar telsizden yangının büyüdüğünü söylediler. Yaklaşık 10 dakika sonra, Larson'ın evinin yan tarafına yayıldığını söylediler; bu, memurlar hala Larson'ı teslim olmaya çalışırken. Sonunda Larson'a ilk yardım yapmak için eve girdiler.

Memurlar, Larson'ın evden çıkmasına yardım etti ve onu hastaneye götürülmek üzere bir ambulansa koydu. Polis, yaralarının hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Polis Şefi Mike Brown şu açıklamayı yaptı:

“Memurlarımızın bu duruma nasıl tepki verdiğinden gurur duyuyorum. Vücuda takılan polis kamera görüntülerinin ön incelemesine dayanarak, memurlarımız itfaiyecileri, komşuları ve diğer memurları korumak için hızlı davrandı. Zamanı ve mesafeyi kendi avantajlarına kullandılar,”

Dışarıdan bir kurum olayı araştırıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorumlarınız bizim için değerlidir, lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyelim :)

Yorum yaptın mı?

Yorum yaptın mı?

Yorum Gönder (0)

buttons=(Onay !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. daha fazla bilgi
Accept !
Yukarı Çık